Curly girl metoden forgår på den måde, at vi klipper det i tørt hår, derfor meget vigtigt at du fremmøder med tørt og stylet hår. Herefter vil vi vaske og style det.

Help Your Self curl cut - her er det vigtigt at du fremmøder med tørt stylet hår, da det også bliver klippet i tørt hår, herefter vil vaske det. Føn/Styling, står man selv for, vi vil gerne lægge føn til så du selv kan føne det i salonen eller du kan forlade salonen med vådt hår.

Curly girl metoden er en metode, udviklet til at pleje og style naturligt krøllet hår, som fremhæver krøllet og gør det mere defineret og sundt. Det handler om at undgå produkter, som indeholder sulfat, silikoner og udtørrende alkohol. Man undgår sulfat og udtørrende alkoholer, da det får ens hår til at blive tørt og kruset. Silikoner undgår man, da det skaber en hinde omkring hårstråene, som får håret til at fremstå blødt og glat, men gør det svært for plejende produkter at trænge ind og dermed er ens hår ikke sundt “indeni”, kun udadtil.

Voks og mineralolie er ikke godkendt som ingredienser, da de ligeledes skaber en hinde om håret, og kun kan vaskes ud med sulfatshampo. Vi Hårgalleriet møgeltønder forhandler og bruger de godkendte Innersense Organic Beauty produkter. Du vil få en grundig vejledning i, hvad jeg anvender i dit hår og anbefaler dig at bruge hjemme. Du skal behandle dit hår så nænsomt som muligt, hvilket blandt andet indebærer så vidt muligt at undgå varmeprodukter, undgå børstning – brug fingrene eller en bredtandet kam – og red det kun med balsam i. Brug mikrofiberhåndklæder eller en t-shirt for at minimere krus der opstår ved tørring efter vask for derved at kunne opnå et så sundt og glansfyldt hår som muligt.

Man udskifter shampo med balsam, så man kun balsamvasker. Der findes nogle shampoer, som er godkendte. De betegnes som ”Low poo shampoo”, hvis balsamvask ikke fungerer. De indeholder nogle milde sulfater, som er godkendte i forhold til Curly Girl metoden. Ellers, vil en typisk rutine for en person på CG metoden lyde således: Vaskebalsam (eller low poo), plejebalsam, leave-in produkt, krøllecreme/mousse, gel og olie. Man styler med diffuser/softstyler med kold/ middel varme eller lader det lufttørre og krammer til sidst cast (gel som er stift) ud af håret, så det bliver blødt.